Време за детето
Всичко за ученика

Китайска Джонка – кораб 3D

  • Колекция: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000057R47
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Китайска Джонка – кораб
  • 47 елемента
  • Подходящ е за занимание на деца над 7 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
24,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 24,00 лв.
Моля, изберете:
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Джонка е традиционен китайски ветроходен кораб, известен повече от две хилядолетия. Той е използван не само като риболовен или транспортен кораб, но и за военни цели. Джонката е много удобен кораб, отличаващ се с добра плавателност. Има описания на огромни многомачтови джонки за океански преходи. Поради използването на джонки и за дълги морски плавания, те са влезли в употреба в цяла Югоизточна Азия. Джонките са разнообразни по размер и с различен брой мачти. За корпуса на джонките са характерни издигнатите нос и кърма. Това е позволявало да качват повече товар. Платната са били изработени от рогозки или тъкан и са подсилени с хоризонтални рейки от бамбук. Ако е необходимо да бъде намален размера на платното са издърпвали долните рейки към върха на мачтата.

Комбинацията от различни материали в модела на Джонка не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Комплектът включва и 12 картонени фигури (на моряци, търговци, самураи и др.) подходящи за игра.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво . Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0,5 мм., както и от самозалепващата се хартия, с отпечатано изображение. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило.  Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-популярните платноходи – Китайска Джонка!

 

Размери:  35 х 24 х 10,5 см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Висока 5-6
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!