Време за детето +-
Всичко за ученика +-
Канцеларски материали +-

Каравела – кораб 3D

24,00 лв.
  • Марка: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000056R50
+ -
Купи
Моля, изберете:
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Каравела – кораб
  • 50 елемента
  • Подходящ е за занимание на деца над 7 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Каравела е вид ветроходен кораб, създаден в средата на XV век в Португалия. Така наречените латински платна с триъгълна форма позволяват бързо да се издигат от вятъра, което е много удобно за маневриране и движение в близост до брега. Понякога те са били използвани в комбинация и с прави платна. Каравелите са характерни за корабоплаването в Европа през втората половина на 15-ти и началото на 16-ти век. Каравелите на великите мореплаватели Бартоломео Диаз, Васко да Гама и Колумб отворят пътя за европейците към Индия и Америка и стават символ на ерата на големите географски открития.

Комбинацията от различни материали в модела на Каравела не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Комплектът включва  и 15 картонени фигури (на моряци, търговци, войници и др.) подходящи за игра.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво. Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0,5 мм., както и от самозалепващата се хартия, с отпечатано изображение. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило.  Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-популярните платноходи – Каравела!

 

Размери:  38 х 27 х 10,5 см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Висока 5-6
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!