Как да съчетаем всекидневните отговорности и времето с детето

28 юни 2019
Как да съчетаем всекидневните отговорности и времето с детето

Съчетаването на всекидневните отговорности и времето с детето в действителност не е непосилна задача, ако подберете внимателно дейностите, в които децата могат да ви помогнат.  Всеки от нас с удоволствие отговаря на желанията и потребностите на малчуганите, но те трябва да имат и своите задължения, за да пораснат млади и отговорни хора. Освен това, през времето, в което децата ви помагат с всекидневните задачи, ще имате възможност и да разговаряте с тях, а, както знаем, комуникацията с детето е един от най-важните елементи при изграждане на връзката дете-родител. Ако са и по-малки, децата могат да научат различните форми и цветове, да развихрят въображението си и да се забавляват.

 

Предлагаме ви няколко лесни задачи, с които децата могат да ви помогнат. Вие може да подберете тези от тях, които считате за най-подходящи за вас и вашето дете:

 

  • Подреждане на детската стая

Организирайте подредбата в детската стая по начин, който да позволява на децата сами да подреждат играчките, дрехите и другите свои вещи. Така ще дадете възможност на детето да бъде по-самостоятелно и да изгради свое виждане и предпочитания относно подредбата на стаята си, която след това ще поддържа с удоволствие.

 

  • Участие в подготовката на закуската, обяда и/или вечерята

Децата обичат да помагат и да се чувстват полезни. Надали има по-хубава закуска за тях, от тази, която сами са си приготвили. Вие от своя страна просто им осигурете набор от продукти, които смятате подходящи за възрастта им. Направете заедно интересни сандвичи, плодови десерти, вкусни сладки или курабийки в избрани от вас форми. Дайте воля на въображението си и се забавлявайте заедно с децата. Вземете и превантивни мерки – по-стари дрешки, които дори да се изцапат - няма да е от значение, и работете върху повърхности, които лесно се почистват.

 

  • Украса и оформление на пространството в дома

Направете с детето цветни органайзери за детската стая - кутия за моливи, органайзер за блокчета и други, които детето само да оцвети. Използвайте детските пъзели, за да направите мечтаните от детето картини за детската стая. Направете заедно украса и картички за празниците. Това ще развие въображението и моториката на детето, ще го направи по-креативно и едновременно с това, докато детето твори, вие ще може да разполагате с допълнително време за изпълнение на всекидневните задачи.

 

  • Участие на детето в планирането на задачите за деня

Колкото и тривиално да звучи, децата се чувстват по-сигурни, когато знаят какво предстои да се случи. Ако детето знае, че сега отивате на детската площадка, но се налага да си тръгнете по-рано, много по-лесно ще бъде и за детето и за вас да осъществите тази задача. Представете си само обратната  хипотеза:.. детето тъкмо се е улисало в някоя интересна игра и изведнъж му казвате  – „Хайде, тръгваме!“. Каква ще бъде неговата реакция..?

 

Разгледайте и секция занимателни игри. В нея ще откриете подходящи игри както за малки, така и за по-големи деца. Научете детето на числата, формите, животните, растенията, покажете му чудесата на света и съчетайте изпълнението на всекидневните задачи с развитието на креативността и знанията на детето.

 

Ако искате да сте запознати с най-новите ни игри, промоции и теми - последвайте страничките ни във фейсбуклинкедин и инстаграм.

 

От екипа на ЛайфСют Корпорейшън ЕООД

Знаете ли, че едва 7% от смисъла на всеки разговор се съдържа в изречените думи?

прочети още

Остава по-малко от седмица за участие в Конкурса за детска рисунка “Това е моето лято!“

прочети още

Натурална козметика в домашни условия

прочети още

Онлайн игра „Конкурс за детска рисунка – Това е моето лято” !!!

прочети още