Време за детето
Всичко за ученика

Ханзейски Ког – кораб 3D

  • Колекция: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000059R42
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Ханзейски Ког – кораб
  • 42 елемента
  • Подходящ е за занимание на деца над 7 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
24,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 24,00 лв.
Моля, изберете:
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Ког е бил здрав и надежден кораб, но също и доста тромав. Ког се смята за първия кораб, който не е с гребла и лостове за управление, а със специално кормило, окачено отзад. То наподобява крило на голяма врата окачено на специални метални панти. Ког е плавал много добре, но при попътен вятър. Ето защо, за дълго пътуване е трябвало да изчакате добър вятър и, най-важното, в правилната посока. Ког е бил удобен кораб за търговия, защото е можел да носи много товар на борда. Средновековният търговски съюз Ханза, известен в цяла Европа, основно са използвали такива кораби за превозване на товари.
Ког е показал добри качества и в морска битка. На носа и кърмата има повдигнати бойни зони. Горната част на борда е изрязана със зъби, като на крепостна стена. Можете да стреляте дори от мачтата, където има специално място за наблюдение. Така и търговците имали възможност да защитят стоките си от пирати и да ги доставят  безопасно до мястото на продажба.
Комплектът включва и 12 картонени фигури на средновековни търговци и воини,  подходящи за игра

Комбинацията от различни материали използвани в модела на Ханзийски когг не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1.5-2.0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво. Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има и детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0.5 мм. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило.  Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-популярните платноходи – Ханзийски Ког!

 

Размери:  30 х 25 х 18  см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Средна 3-4
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!