Време за детето +-
Всичко за ученика +-
Канцеларски материали +-

Гръцка Бирема – кораб 3D

24,00 лв.
  • Марка: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000055R47
+ -
Купи
Моля, изберете:
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Гръцка Биремa – кораб
  • 47 елемента
  • Подходящ е за занимание на деца над 7 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Бирема е гребен кораб на древните гърци с едно правоъгълно платно и плоско дъно. Плаването е било възможно само по посока на вятъра. Гръцката бойна бирема става първият кораб с местоположението на веслата и гребците на два етажа. Задвижва се с платно,  с по два реда гребци  и кормилни гребла, които са на кърмата. Гребците по правило са били роби или затворници.  На палубата е имало въоръжен отряд. Тежък метален таран на носа е основното оръжие на биремата. Удар с тарана е правил пробойна в корпуса на вражеският кораб и след това гръцките войни се хвърляли „на абордаж“. По-късно биреми са почнали да използват и римляните и така биремите са съществували като бойни кораби повече от 500 години.

Комбинацията от различни материали в модела на Гръцка бирема не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Комплектът включва и 12 картонени фигури (на моряци, търговци, самураи и др.) подходящи за игра.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво. Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0,5 мм. Платното е от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило.  Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и  устойчив модел на един от най-популярните  бойни кораби от древността – Гръцка бирема!

 

Размери:  35 х 24 х 10,5 см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Висока 5-6
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!