Време за детето +-
Всичко за ученика +-
Канцеларски материали +-

Време за детето

Как да изберем детски играчки за детето

 

Детето опознава света и се учи чрез детските играчки и игрите. Няма по-добре прекарано време от това, в което играете заедно с детето. Всеки родител знае колко са важни игрите и детските играчки за фината моторика на детето, за развитие на логическото и пространствено мислене, за въображението и креативността на детето.

Чрез детските играчки детето опознава цветовете и формите. Чрез детските играчки научава и различни предмети и тяхното приложение. В онлайн магазин LifeSuit ще откриете богато разнообразие от занимателни и образователни игри, детски играчки, 3D хартиени модели за сглобяване, дървени детски играчки, игри на открито, изработени от качествени и безопасни за детето материали.

   

 

 

 

 

Виж повече

 

Детските играчки според възрастта на детето

Още от съвсем мъничко, детето се нуждае от ярки и контрастни цветове, които да наблюдава, с оглед на фокусиране и преместване на погледа си в посоката на движение. За тази цел ни помагат детските играчки, обагрени в ярки и наситени цветове. Детските играчки за най-малките не трябва да съдържат малки или чупливи елементи, които биха могли да задавят детето, както и детски играчки с верижки и връзки, в които бебето може да се оплете. Най-подходящи са детските играчки, които бихте могли да закачите на леглото или бебешката количка, на безопасно разстояние от детето и едновременно с това достатъчно близо, за да я забележи, пипне и да и се усмихва.

Когато детето започне да сяда малко по малко могат да се предлагат детски играчки, с помощта на които детето да започне да изследва света. Детските играчки се препоръчва да са изработени от различни материи и/или да са в променящи се форми.  Подходящи са и детските играчки, които издават различни шумове и/или мелодии.

Препоръчват се и различните видове сортери, ринговете, които се подреждат по големина и други подобни. Детето започва да разбира причинно-следствените връзки и започва да се заиграва само с детските играчки и да изследва света.

След като навърши годинка – годинка и половина може да започнете да запознавате детето с формите и цветовете с помощта на детските играчки. Говорете колкото се може повече на детето, обяснявайте му всичко, което правите. Колкото повече разговаряте с детето, въпреки че на този етап то може да не разбира всичко, подпомагате речевите и говорните способности на детето.

Тук е и мястото на детските книжки, красиво илюстровани, които ще ви помогнат детето да започне да разпознава различни животни, плодове и зеленчуци. Детските книжки за числата и азбуката ще Ви помогнат в последствие, когато детето достигне необходимата за това възраст (четири годишна възраст), когато детето безпроблемно може да обработи тази информация.

Занимателни детски играчки, игри и книжки - LifeSuit
Занимателни детски играчки и игри

Конструкторите и пъзелите са сред детските играчки, които развиват пространственото и логическо мислене при децата. Развиват въображението и установяването на причинно-следствените връзки от детето.

Има различни видове пъзели, сред които и дървени детски играчки под формата на детски пъзели, които вече са толкова разнообразни по цветове, форми и тематика, че могат да присъстват в игрите на детето поне до 8 - 9 годишна възраст. И не забравяйте - всичко е въпрос на желание и въображение.

 

Указанията на детските играчки

Четете указанията на детските играчки. По-голямата част от детски играчки са обозначени като подходящи за деца над 3 годишна възраст, поради факта, че при счупване могат да бъдат погълнати части от детските играчки от децата. Затова, когато купувате детски играчки за детето, обърнете внимание на материала, от който детските играчки са направени. За малки деца се препоръчват детски играчки, които са меки и гъвкави, не могат да се счупят лесно или са от нечупливи материали, пластмасови и дървени детски играчки, съставени от големи части, които са нечупливи и едновременно с това не могат да бъдат погълнати от детето.

 

Материали, от които са изработени детските играчки

Плюшени детски играчки – препоръчваме да се закупуват за деца над 1 година, като плюшът е хубаво да бъде качествен и късокосмест, с оглед избягване на алергии при детето и предотвратяване на раздразване гърлото на детето, защото както знаете децата опознават света чрез сетивата си. Те ще докоснат детската играчка, ще я разгледат от всички страни и не на последно място повярвайте ще я опитат на вкус :)

Плюшени детски играчки - LifeSuit
Плюшени детски играчки

Конструкторите – за по-малки деца се препоръчват пластмасови или гумени конструктори с по-големи части, за да избегнете задавяне на детето.

Дървените играчки и дървените конструктори се препоръчват за деца над поне 2 годишна възраст, тъй като дървените части са по-малки и по-тежки. Препоръчваме използването на качествени дървени детски играчки, обработени в съответствие с признатите стандарти за качество и при оцветяване на детските играчки – това да е извършено с безвредни за детето бои. Не забравяйте, че децата обичат да опитват всичко.

Пъзелите са едни от най-забавните детски играчки и занимателни игри. Логика, пространствено мислене, креативност - това да основните способности, за развитието на които този вид детски играчки спомагат. Започнете с пъзели за съответната възрастова група.

За най-малките са подходящи пъзелите с оградени за съответните картинки места и малки захватки за децата. Пъзели с до 12 части също са подходящи за малки деца особено, ако са по-големи частите.

Постепенно увеличавайте броя части, като следите и реакциите на детето и неговото развитие.

 

Дървени детски играчки - LifeSuit
Дървени детски играчки за вашето дете

 

Препоръки при закупуването на детски играчки

При закупуването на детски играчки и игри е важно да вземете предвид възрастта и реалните способности на детето. Недейте да изпреварвате възрастта и възможностите на детето, защото игрите и детските играчки ще останат в кутията за играчки, понеже няма да са интересни за детето. Освен това грижете се и за крехкото детско самочувствие – когато детето не може да се справи с някоя игра или детска играчка, а то няма да може, когато е предназначена за друга възрастова група – детето страда и се чувства неспособно. По-добре купете по-малко детски играчки и ги обновявайте спрямо възрастта и възможностите на детето. Детските играчки и различните игри развиват уменията и способностите на детето, а когато и вие отделяте време и внимание на детето ще видите колко бързо напредва малкото човече и колко нови знания придобива детето за месеци пред очите ви.

Детските играчки и различните видове игри не могат да заместят вниманието на родителя или да изградят очакваните от тях умения, без участието на родителите в детските игри. Колкото повече време и внимание отделяте на детето (като разбира се оставяте и време детето да се занимава и само – то има нужда и от това), ще видите колко повече ви възнаграждава то. Освен това връзката, доверието и контакта, който родителят изгражда с детето по време на игрите е безценен. Не го пропускайте. Тайната за правилното развитие на детето се крие в правилната детска играчка според възрастта на детето, съчетана с вниманието и грижата на родителя!

Онлайн магазин LifeSuit – с грижа за Вас и Вашето семейство.

Enjoy Comfort in Life с LifeSuit!

 

Екипът на LifeSuit

 

Детските играчки според възрастта на детето

Указанията на детските играчки

Материали, от които са изработени детските играчки

Препоръки при закупуването на детски играчки

 

 

  

 

 

марки
Подреди по