Време за детето +-
Всичко за ученика +-
Канцеларски материали +-
Филтри Детска мода
Изчисти филтрите
Марки
Размер

Детска мода

Как да подберем най-подходящите детски дрехи за детето

 

Красотата на детето се крие в искрената усмивка, в невинните детски очи, в чистото сърце. Децата заслужават най-доброто, което можем да им дадем. Затова ние от LifeSuit сме подбрали специално за Вас и Вашето дете стилни, удобни и качествени детски дрехи, които може да намерите изложени в нашия онлайн магазин.

Детските дрехи следва да са нежни към чувствителната детска кожа. Те следва да са хипоалергенни и изработени от качествени и естествени материи. И най-важното детските дрехи следва да са удобни и практични, за да не възпрепятстват игрите и свободните движения на детето.

Детските дрехи следва да отразяват стила и характера на Вашето дете и да отговарят на неговия вкус и предпочитания. И тук е ролята на родителя – как да подберем най-подходящите детски дрехи за детето.

      

 

 

Виж повече

Размери на детските дрехи

Като родители често се сблъскваме с непосилна задача при избора на размер на детските дрехи, подходящи за детето. Размерните таблици, по принцип универсални с оглед на номерацията, често не успяват да ни дадат необходимите насоки при избора на детски дрехи. В действителност всичко зависи от височината и теглото на детето. За правилния размер детска дреха, измерете точните размери на детето (височината, гръдната обиколка, талията и ханша) и сравнете с размерната таблица на съответния производител. Универсалните размерни таблици са добър ориентир, но следва да ги съобразите с измерените размери на детето.

 

Цветове на детските дрехи - купете от нас

Цветовата гама при детските дрехи е общоприето да се разделя на гама за момчета и за момичета. Това не означава, че при избора на детски дрехи трябва да се съобразявате единствено с общоприетите разбирания.

Детски дрехи - разнообразие от нюанси
Цветове на детски дрехи - разнообразие от нюанси

Може да изберете по-тъмни цветове за студеното и мокро време и по-свежи и светли цветови комбинации за пролетта и лятото. Не е задължително детските дрехите за момичета да са само в розово и циклама. Подходящи цветове за момичета могат да бъдат синьото, зеленото, сивото, оранжевото и червеното. Тези цветове са подходящи и за момчета. Можем да разчупим стереотипите при детските дрехи с красиви и подходящи цветови комбинации и стилни модели. Цветовете придават приветливост, жизненост, красота и собствен стил.

В нашия онлайн магазин ще откриете разнообразни модели детски дрехи, в свежи и красиви цветови гами, изработени от нежни и качествени материи. Ние вярваме в качеството на продукцията на българските производители, и затова основната част бебешки и детски дрехи, които предлагаме в нашия онлайн магазин, са произведени в България.

 

Материи в детските дрехи

Детските дрехи е препоръчително да са изработени от естествени и качествени материи. При връхните детски дрехи разбира се не можем да избегнем и синтетичните материи. Използват се висококачествени синтетични/изкуствено материи, които задържат топлината и не позволяват на студа и вятъра да достигнат до нежната детска кожа.

Подходящи материи за изработката на детски дрехи са памук, лен, вълна, кашмир, бамбук.

Памукът е дишаща материя, която не предизвиква алергии, не се наелектризира, добре попива и задържа влагата. Най-често при изработката на детските дрехи се използват сингъл, рипс, интерлог. Памучните детски дрехи са подходящи за всеки сезон, а разнообразието от цветове и модели позволява да подберете най-подходящите детски дрехи за Вашето дете, и да създадете на детето собствен стил и предпочитания. Памучните детски дрехи могат да са перат на висока температура, като е препоръчително при използване на сушилна машина температурата да е от средна до висока, с оглед на това, че памучните детски дрехи биха могли лесно да се свият при сушене в сушилна машина на много висока температура.

Детските дрехи - незабравима мекота
Материи в детските дрехи - незабравима мекота

Ленът е хипоалергична материя, която е изключително подходящ за изработката на летни детски дрехи, тъй като позволява на кожата да диша и да не се запарва. Притежава антибактериални свойства, но като недостатък може да се посочи, че лесно се мачка и бързо се захабява.

Вълната и кашмира са много подходящи за зимни и топли детски дрехи. Запазват топлината на тялото, като едновременно с това позволяват на нежната детска кожа да диша. Единственият недостатък е, че може да създадат неудобство на детето поради чувствителността на детската кожа, поради което е препоръчително да се използват с памучна блузка под нея. Това ги прави изключително подходящи за връхни детски дрехи.

Бамбукът е добър вариант за детски дрехи. Много близък като материя и качество до органичния памук, но има допълнително преимущество – антибактериален е. За разлика от памучната материя обаче задържа повече вода и материята не е толкова издръжлива.

 

Пране на детските дрехи

Детските дрехи е препоръчително да се перат със специални детски перилни препарати. Препоръчва се използването на специално разработени хипоалергенни перилни препарати при много чувствителна кожа.

За родителите е много трудно да се преборят с непрестанните петна по детските дрехи, затова препоръчваме, особено при захранването и храненето на детето докато е по-мъничко, да използвате лигавник, подходяща за целта престилка или по-стари дрехи.

Детските дрехи - мекота и аромат
Пране на детските дрехи - мекота и аромат

Спазвайте указанията на етикетите на детските дрехи, за да запазите качеството и цвета на детските дрехи. В повечето случаи детските дрехи са подходящи за пране при температура от 60 градуса, но при някои материи това ще допринесе до бързото захабяване и загуба на цвят на дрехата. 

 

Избор на детски дрехи

Всеки родител иска детето да е облечено стилно и модерно. Препоръчваме обаче при избора на бебешки дрехи да се спрете на меки и нежни материи, без дантели и връзки, които биха могли да създадат дискомфорт на детето или да ограничат движенията на детето. Освен това не всички детски дрехи са подходящи за бебета, защото могат да раздразнят нежната и чувствителна бебешка кожа.

За по-малки деца препоръчваме използването на дрехи с ципове или ластик, вместо модерните варианти с връзки и копчета. Понякога копчетата или висящите връзки по дрехите могат да бъдат откъснати и погълнати от децата, което може да доведе до лоши последствия. При детските дрехи с цип или ластик такава опасност липсва, а освен това събличането и обличането на детските дрехи става много по - лесно. Подбирайте детски дрехи, които са цветни, качествени и стилни, които създават настроение, или с красиви щампи и апликации. Нека детските дрехи са удобни и комфортни, за да може детето ви с радост да ги облича, да играе и да се забавлява.

В нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от бебешки и детски дрехи, в разнообразни цветови гами и щампи, подходящи за всеки сезон. Моделите са стилни и модерни, а материите са специално подбрани за чувствителната детска кожа.

Онлайн магазин LifeSuit – с грижа за Вас и Вашето семейство.

Enjoy Comfort in Life с LifeSuit!

 

Екипът на LifeSuit

 

Размери на детските дрехи

Цветове на детските дрехи

Материи в детските дрехи

Пране на детските дрехи

Избор на детски дрехи

 

 

Филтри
Подреди по