Време за детето
Всичко за ученика

Галеон – кораб 3D

  • Колекция: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000053R276
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Галеон – кораб
  • 276 елемента
  • 34 фигури на моряци, артилеристи и воини
  • Подходящ е за занимание на деца над 10 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
80,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 80,00 лв.
Моля, изберете:
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Галеоните са  големи военно - транспортни кораби, появили се през XVI век и употребявани до XVIII век. Галеоните са тримачтови ветроходни кораби с висока кърма и високи бордове. За ветроходния флот били доста тежки, с голямо газене и не се славели с голяма бързина и маневреност. Галеоните обикновено били добре въоръжени. Най-голямото си съвършенство те достигат в Испанската империя. Те използвали галеони, за да транспортират войски и снаряжение за завладяването на Америка, а по обратния път са носели съкровища, поради което често ставали обекти на нападения от пирати. Галеоните са превозвали най-скъпите товари пренасяни някога по море и са наричани “ Златен “ или “ Сребърен “ флот. В съвременната култура галеоните са популярни с превозването на скъпоценни товари,  пиратски нападения над тях и потънали съкровища в Карибите. За търсачите на съкровища  най-голямата мечта е да попаднат на  галеон, натоварен със скъпоценен товар.

В комплекта има части за сглобяване и на ВТОРИ МОДЕЛ – на ветроходна спасителна лодка.

Освен това, два комплекта знамена ви дават възможност да се избере от коя страна е вашият военен кораб. Има флагове на английската флота, както и знамена на испанската армада.

Комплектът включва и 34 фигури на моряци, артилеристи и воини.

Комбинацията от различни материали в модела на Галеон не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм, наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво. Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има и детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0,5 мм., както и от самозалепващата се хартия, с отпечатано изображение. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило. Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-внушителни ветроходи – Галеон!

 

Размери:  53 х 37 х 20,5 см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Висока 5-6
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!