Време за детето +-
Всичко за ученика +-
Канцеларски материали +-

Арабски Дау – кораб 3D

30,00 лв.
  • Марка: Кораби
  • Кат. номер: TOY-CH-3DM000054R38
+ -
Купи
Моля, изберете:
  • 3D хартиен модел за сглобяване на Арабски Дау – кораб
  • 38 елемента
  • Подходящ е за занимание на деца над 7 годишна възраст, както и за читатели и любители от всички възрасти.
  • Сглобяването на модела помага за развитие на сръчността, последователността, логическото и пространственото мислене у децата.
  • БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!
  • Представител и вносител за България: Хартиен свят
Забележка / Подробно описание
Информация
Характеристики
Забележка / Подробно описание

Бързите линии на корпуса на този кораб, датиращ от ранното Средновековие от Средиземно море до Индийския океан са знак за плавателен съд, развиващ висока скорост. Дау винаги се е характеризирал с висока скорост,  и не случайно морски разбойници са го предпочитали пред останалите съвременни кораби.
Такива кораби са били използвани от древни времена, толкова отдавна, че няма никакво съмнение – известният герой на източните приказки  Синбад Морякът е плавал именно с такъв. Кораби Дау се използват и днес, но повечето от тях са кораби, задвижвани с модерни двигатели.

Комплектът включва  и 15 картонени фигури (на арабски моряци, търговци и воини)  подходящи за игра.

Комбинацията от различни материали в модела на Арабски Дау не само обогатява впечатлението за модела, но и прави монтажът по-интересен и крайният резултат доста по-атрактивен и реалистичен.

Корабът е изработен от многослоен картон с дебелина 1,5-2,0 мм., наподобяваш дървена структура и много добра имитация на дърво. Местата на сгъвките са предварително маркирани с прорези и картонът се огъва само в една посока.
В моделът има детайли от картон с дебелина 1.0 мм и такива с дебелина 0,5 мм. Платната са изработени от специален двустранен картон.
Комплекта съдържа  и плътен конец, имитиращ въже, за създаване на такелажа (въжетата) на кораба.

БЕЗ НОЖИЦА И ЛЕПИЛО!

За да се сглоби моделът, не са необходими режещи инструменти или лепило. Детайлите на модела са предварително изрязани и просто трябва да ги извадите от листа картон и да ги сглобите.

Поетапната работа с детайлите и сглобките е подробно описана и илюстрирана в схемите от инструкциите, които показват целия процес на сглобяване до най-малките подробности.

Гарантираме Ви, че след завършване на работата ще имате един прекрасен и изненадващо устойчив модел на един от най-популярните платноходи – Арабски Дау!

 

Размери:  32 х 24 х 8  см

Информация

LifeSuit не гарантира наличността на стоката към момента на приключване на поръчката!

В случай на междувременно изчерпана наличност своевременно ще се свържем с Вас!

 

Характеристики
Производител
Произведено в Русия
Сложност
Висока 5-6
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!